Bespoke grating for The Lowry Centre, Manchester

Bespoke grating for The Lowry Centre, Manchester

Client: The Lowry Centre
Consulting Engineers: WA Fairhurst & Partners
Type of works: Bespoke grating design

Lang+Fulton developed a bespoke grating design for The Lowry Centre in Manchester. The Lowry is a theatre and gallery complex with adjacent restaurants, cafes and shops occupying a prestigius prestigious water-front location at Salford Quays. The name was adopted in honour of the local artist, L S Lowry.

Lang+Fulton developed the grating design with with the architects to be used as wall cladding on the multi-storey car park.

The 90x200mm aperture grating panels with an unusually deep 70x4mm section flat bar were designed to give the extensive facade a strong visual impact.

Lang+Fulton worked with Consulting Engineers, WA Fairhurst & Partners, on the primary and secondary steel framework of supporting channels and SHS posts and rails. The posts and rails were surface mounted to create a decorative grid pattern.

Add to Project Board

Create a new project board:

Lang + Fulton

Lang + Fulton

The company of Lang + Fulton has a long history since its foundation in 1781 during which its activities have revolved around steel products and ship owning. For the last 30 years it has specialised in the supply of steel fencing and grating products...
View company profile
T(0131) 441 1255
F(0131) 441 4161
WVisit Lang + Fulton's website
 Newbridge Ind Est, Newbridge, Edinburgh, EH28 8PJ

Make an enquiry to Lang + Fulton

You may also be interested in this related Case Study: Wall gratings for Olympia car park Read Now