Custom crafted mailboxes for prestigious Fitzroy Place

Custom crafted mailboxes for prestigious Fitzroy Place

The Safety Letterbox Company were chosen to work on the prestigious project at Fitzroy Place.

Centred around the first new square in London W1 for over 100 years, Fitzroy Place comprises of over 230 private residences and two new office addresses with complementary retail and restaurant offerings.

Multiple banks of mailboxes were interestingly located throughout the project within the lobby area and mail room, in both freestanding and wall recessed arrangements, creating a visually interesting statement to compliment colour, tone and materials used within the project. As with all aspects of this project, the design and creative element is paramount throughout with great attention to detail.

The particular model mailboxes were chosen for their strength, aesthetics and ability to create bespoke sizes, providing a clean and minimalistic design style. The product has been customised to meet the specific space availability at the project and finished with a high end powder coating bronze finish.

To combine with the clean design of the mailbox, laser cut lettering was produced by The Safety Letterbox Company using a bespoke font created specifically for the Fitzroy Place project. The lettering allows for easy identification of their individual mailbox to quickly retrieve their deposited mail. They are slightly recessed into the door but raised also to the front face to provide a 3 dimensional appearance.

Add to Project Board

Create a new project board:

View Commercial Mailboxes Product Entry
The Safety Letterbox Company

The Safety Letterbox Company

The Safety Letterbox Company Limited was founded in 1986 and is the UK's leading manufacturer and direct supplier of mailboxes and accessories. Clients include architects, developers, contractors, The Post Office, government buildings, and schools and...
View company profile



Make an enquiry to The Safety Letterbox Company

You may also be interested in this related Case Study: Banks of mailboxes for the Avant-garde project Read Now