KONE lifts and escalators at One New Change

KONE lifts and escalators at One New Change

Installation logistics

During the construction of the One New Change shopping mall in London, extensive upgrades to the surrounding transportation infrastructure took place. Multiple road closures associated with the work demanded coordination among all construction parties and a high-profile opening day ribbon-cutting ceremony underscored the need for a smooth handover by deadline.

Because the building’s glass façade was constructed in phases, installation work required flexible scheduling. KONE developed a project management system that reassessed priority needs and facilitated the exchange of relevant information. Efficient planning and a quick response to shifting schedules kept the installation on track and eliminated distractions and delays.

Meeting the challenge

New construction in a historic district created an additional challenge. KONE demonstrated responsiveness to special planning and zoning restrictions while designing and installing lifts andescalators throughout the office and retail areas.

The customer’s confidence in KONE served as a foundation for a design that complements the building’s architectural aesthetics. Serving a rooftop public area, the scenic lifts are the single most important element to the commercial operations. Marked by superior ride quality, the lifts at One New Change are a highly effective blend of form and function.

Clear view of success

One of the largest shopping destinations in the City of London, One New Change is a blend of retail and office space in the city’s financial district. The horseshoe-shaped structure faces St. Paul’s Cathedral; a public space on its roof offers a stunning view of the cathedral’s dome and the city’s skyline. A spacious terrace and rooftop restaurant draw crowds from 6 a.m. to midnight, seven days a week.

Matching design integrity

Design and installation of two KONE MiniSpace™ exterior scenic lifts represented significant challenges in design and engineering. Housed in an external steel structure, the scenic lifts are fully exposed to outside weather elements. Specific design considerations associated with the building’s modernist glass façade required a uniquely customised solution.

KONE responded with water-resistant landing entrances and a specialised glazed canopy. The custom-designed, oversized cars are clad in glass and stainless steel. All cars also feature air conditioning systems and a car-tocar transfer system, which in an emergency, enables the rescue of passengers trapped in one car using a bridge system from the adjacent car.

Add to Project Board

Create a new project board:

View KONE Escalators Product Entry


Kone are a global leader in the lifts and escalator industry. They have been committed to understanding the needs of our customers for the past 100 years, providing industry-leading lifts, escalators and automatic building doors, as well as innovative...
View company profile
T(0845) 1999999
F(0870) 7701144
WVisit KONE's website
 Global House Station Place, Fox Lane North, Chertsey, Surrey, KT16 9HW

Make an enquiry to KONE

You may also be interested in this related Case Study: Kone brings lift modernisation to St. Ann's Square Read Now