Nine Added Security Plateau Rooflights Were Supplied To Olympic North Park Hub

Nine Added Security Plateau Rooflights Were Supplied To Olympic North Park Hub

Following the success of the London 2012 Olympic Games, the purpose-built Olympic Park in Stratford, East London, has been revamped into an open community area for the general public and renamed the Queen Elizabeth Olympic Park.

Following a design competition in 2011 hosted by the London Legacy Development Corporation, Erect Architecture won the rights to design and build the North Park Hub after the games were complete. The brief was to create a building which could be used by nearby residents as well as the general public.

The winning design by project architect Barbara Kaucky envisaged a building which would benefit from the surrounding views through large glass windows, as well as maximising light ingress from all angles of the building.

Timber panels and an angled roof were incorporated into the plans to reflect the angled landscape and woodlands in which the café and community centre would look out to.

Nine Added Security Rooflights were specified for the scheme along with rain and heat sensors so that the areas below would remain at an ambient emperature. The importance for all of the rooflights to have Added Security features was necessary to meet the demanding standards
the architect needed to help towards the aim of becoming a BREEAM Excellence building.

The final result is a vibrant new building which was completed in July 2013. The hub is now open for use has become the focal point of the new north park.

Barbara Kaucky, Erect Architecture said: “We worked with the Rooflight Company on this project as they were able to design a high quality rooflight which had the additional security needed. The Rooflight Company were able to provide onsite support on different occasions to aid with the installation of the rooflights. We are very happy with the final result.”

Add to Project Board

Create a new project board: