Pitt Place, Epsom

Client: Pitt Place (Epsom) Ltd
Job: to provide an effective security and access-control solution for a residents' car park.

Situated in a busy part of town, parking was becoming problematic for the residents at Pitt Place in Epsom, Surrey, so an effective security and access-control solution was sought by the management company. Jacksons Fencing in Ashford, Kent, was appointed as a trusted supplier of quality fencing and gates, to supply and install an automated security system at the entrance of the property.

With a public house opposite, a children’s nursery a few doors away, and an adjacent road with parking restrictions, the Pitt Place visitors’ car park was often full, but was not being used for its true purpose. A frustration for people living in apartments, this can easily be prevented without having to sacrifice the appearance of a development.

Jacksons worked closely with the management company to develop a modern design, and the finished result is very striking. The main entrance now consists of a pair of 2m high automatic Ornamental gates, topped with Saxon finials. The pales at the bottom of the gates were adjusted to follow the gradient in the driveway, which results in a neater and more secure finish. On either side of the double-leaf gates is a pedestrian gate and ornamental fencing; custom-made golden globes for the post tops enhance the prestigious appearance. All gates feature magnetic locks, and entry is gained via key-pad, with additional intercom system for the main gates.

The fences and gates at Pitt Place are hot-dip galvanised steel and polyester powder coated in Black, with the exception of the globes. They are virtually maintenance free, so stay looking good for longer, and are covered by a 25 year service life guarantee.

Roy Green, Chairman of the Residents Association at Pitt Place, reports that the finished installation has achieved all that they hoped it would. Life is now much easier for the residents, security has been greatly improved, and as an added bonus, the site has been totally transformed aesthetically.

Add to Project Board

Create a new project board: