Timber orangery sympathetically designed to suit period property

Timber orangery sympathetically designed to suit period property

This classic period country house in Hertfordshire required something new and special to create an enlarged kitchen, dining and informal seating area. The Orangery was sympathetically designed to include deep fascias with dentil blocking used to mimic the house’s own eaves. Both give substantial weight to the new building.

The considerable roof lantern provides ample natural light to this spacious and comfortable room. Double folding stacking doors open up a vast aperture leading out to the sculptured gardens and a welcoming patio area.

Careful consideration was paid to the matching of bricks, pointing and paint finish, in order to blend the new building with the old.

Colour: Birch
Size: 7.3m x 5.5.m (40m²)
Location: Hertfordshire

For further information on this Westbury timber orangery case study click here

Add to Project Board

Create a new project board:

View Timber Orangeries Product Entry
Westbury Garden Rooms

Westbury Garden Rooms

At Westbury Garden Rooms, there are no standard designs. We work closely with architects and specifiers to create timber glazed building that is individually designed and constructed to ensure complete satisfaction of the client. Over 25 years we...
View company profile
T(01245) 326500
F(01245) 326519
WVisit Westbury Garden Rooms's website
 46-52 Cutlers Rd, Saltcoates, South Woodham Ferrers, Essex, CM3 5XJ



Make an enquiry to Westbury Garden Rooms

You may also be interested in this related Case Study: Taking the "pane" out of troublesome conservatory issue Read Now