Wall murals for St Georges Hospital

Wall murals for St Georges Hospital

Large format wall murals, featuring custom designed ‘Friendly Forest’ illustrations were created and installed in the children’s wards at St Georges Hospital to create a more vibrant environment for the young patients.

The corridor at the children’s emergency department at St George’s Hospital is very long and was under-utilised. The brief for the project team was to present the corridor as a normal space that was safe and inviting for children.

A ‘Friendly Forest’ frieze by London-based artist Donna Wilson was the theme for this project, achieved using precision cut self-adhesive vinyl applied to the corridor walls of the children's emergency department.

Experience from a previous commission awarded to New Vision dictated that the wall artwork should be mounted using coloured vinyl, a medium already approved for cleaning, infection control and building maintenance.

The corridor was transformed into a very different space, meaning that children and their families were distracted from the anxieties of being in hospital and had lots of visual stimulation.

Add to Project Board

Create a new project board:

View Healthcare Signage Product Entry
New Vision Signs & Graphics Limited

New Vision Signs & Graphics Limited

New Vision Signs & Graphics cover a wide range of sectors including specialising in healthcare products. New Vision's Health range of products, graphics and signage has been developed specifically for use in hospitals and care environments....
View company profile

Make an enquiry to New Vision Signs & Graphics Limited

You may also be interested in this related Case Study: Bespoke illustrations for children’s waiting area Read Now