Dolphin washroom for Victoria Gate Shopping Centre

Dolphin washroom for Victoria Gate Shopping Centre

Dolphin provided their ALAVO wash stations with infrared panel mounted taps for Victoria Gate Shopping Centre, Leeds.

Designed by architects Acme, the building used a mixture of white terracotta and red bricks, taking inspiration from the surrounding designs of Leeds’ historic buildings.

The style emulates modern glamour with a gothic yet bright feel. It encapsulates an almost Victorian feel, again in recognition of this city’s historical background.

With such a tight focus on the required design for Victoria Gate, the washroom specification was no different. The brief was to supply products that would be able to withstand the high traffic that passes through the washroom each day, whilst emulating the same lustrous feel as the rest of the building.

To accompany the ALAVO stations they choose a quality chrome plated brass tap with an infrared sensor window at the water outlet allowing easy and fast activation. The sensor range of this faucet is self-adjusting to its environment and sensitive to environmental changes of light and reflective surfaces.

It also detects water wastage, cutting off after 90 seconds to reduce water wastage should the sensor be deliberately blocked, making this product environmentally friendly and simple for the janitorial teams to maintain.

Add to Project Board

Create a new project board:


View ALAVO - Modular Washwall System Product Entry View Alavo Modular & Alavo Troughs PDF
Dolphin Solutions Ltd

Dolphin Solutions Ltd

From design to delivery, Dolphin offers the complete washroom solution tailored to your exact specifications.

Redefining standards of washroom quality, functionality, and sustainability, Dolphin's innovative range of products exhibit...
View company profile
T(01424) 202224
F(01424) 205200
E[email protected]
WVisit Dolphin Solutions Ltd's website
 Southpoint, Compass Park, Bodiam, Robertsbridge, East Sussex, TN32 5BS

Make an enquiry to Dolphin Solutions Ltd

You may also be interested in this related Case Study: Minimal, sleek design for St Anns shopping centre washrooms Read Now