Redefining luxury shopping

Redefining luxury shopping

Recognised as one of the UK’s leading luxury fashion retailers, Harvey Nichols undertook a complete interior refurbishment of its Birmingham store. Danpalon® translucent polycarbonate panels have helped redefine the ultimate fashion shopping experience.

For a complete interior refurbishment that would breathe new levels of excitement and vitality into its unique brand, luxury fashion retailer Harvey Nicholl appointed London agency Imagination, a leading innovator in consumer experience technology. To meet the creative brief, Imagination created an unusual, almost subversive new design vocabulary, comprising an eclectic mix of materials, a contrast of rough and smooth surfaces and a quirky variety of furniture and fixtures.

For the store’s suspended ceilings and walls, Everlite Concept’s Danpalon® polycarbonate panel system was specified. With its wide choice of colours finishes and thicknesses, designers were able to create a visual effect delivering the right level of reflection, translucence and lighting. Importantly, Danpalon®’s choice of panel widths, in custom lengths of up to 12m, meant a smooth, seamless appearance could be achieved that further augmented the store’s luxury look and feel.

As well as introducing subtle new forms of bright, reflected imagery into the store’s ground-breaking interior design, the Danpalon® panels also succeeded in accentuating the height of the store’s large retail spaces. The store refurbishment has been universally well received and is regarded as a game-changer for both the luxury brand’s own development and the retail industry as a whole.

Add to Project Board

Create a new project board:


View Building Envelope Systems: Danpalon Product Entry

Everlite Concept

View company profile
T01325 320 374
Eukinfo@everliteconcept.com
WVisit Everlite Concept's website
 Unit 11A, Parsons Court, Welbury Way, Aycliffe Industrial Park, Newton Aycliffe, County Durham, DL5 6ZE

Make an enquiry to Everlite Concept

You may also be interested in this related Case Study: Designing for impact, day and night Read Now