Tailor-made solution for Essex University

Tailor-made solution for Essex University

Hunter Douglas has provided creative solutions for the ceiling of the impressive, new £26 million Student Centre at the University of Essex. The design for the ceiling at the new Silberrad Student Centre at the university’s Colchester campus saw the team devise a creative solution to accommodate the 70m2 solid wood open linear European oak ceiling.

As well using a patented clip used to secure the panels to the sendzimir galvanised steel suspension rails, the panels, which appear to float, required specially made metal fixings to accommodate the non-standard width.

The original design called for a panel width that was narrower than the metal fixing clip, so Hunter Douglas suggested a wider panel with a deep groove in the front to give the appearance of very narrow boards.

Add to Project Board

Create a new project board:


Hunter Douglas Architectural UK Ltd

View company profile
T(01543) 275757
F(01543) 271414
Einfo@hunterdouglas.co.uk
WVisit Hunter Douglas Architectural UK Ltd's website
 8 Charter Gate, Clayfield Close, Moulton Park, Northampton, Northamptonshire, NN3 6QF

Make an enquiry to Hunter Douglas Architectural UK Ltd

You may also be interested in this related Case Study: University library features dramatic ceiling Read Now