Barbour Product Search is part of the Informa Intelligence Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 8860726.

Tile is the new style

Tile is the new style

Manhattan Loft Gardens is one of The Safety Letterbox Company’s latest projects and consists of a 42 storey cantilevered tower that offers ‘loft living in a high rise’ in the heart of Stratford, London.

The project was designed by the internationally acclaimed architects SOM (Skidmore, Owings & Merrill LLP). Private accommodation in the building is split between single and double-height apartments that are interwoven into the fabric of the development. Located between the Stratford International Station and the Westfield Stratford City, the Manhattan Loft Gardens has fantastic views over the Olympic Park.

Design

The design of the development is striking, with three extensive rooftop gardens slicing into the body of the high-rise tower, with the upper levels supported by a cantilever. The open-air spaces offer a modern take on the traditional London rooftop gardens, providing residents with space to relax outside of their home.

The façade of the building features a combination of transparent and solid panels manufactured in terracotta and glass. The building has been constructed with a triangular geometric shape to offer a visually-interesting design, pushing the boundaries of modern high-res city developments.

Mailboxes

The project required 148 mailboxes to securely store the mail deliveries for the residents living within this high-end development. The mailboxes are located on the ground floor in the entrance walkways with access to the mailboxes and building behind a secured external property door.

The mailboxes are configured into multiple products in a bank, maximising the quantity of mail that can be securely stored in a minimum amount of space. The large banks of mailboxes are recessed into the walls of the walkways, fixed through the side, top and bottom faces of the product.

The mailbox model used in this development was SLB’s brand new and impressive ‘Tile’ product that features composite doors finished in a Stainless Steel grade 316L with a vertical grain flow. This product has been used on other high-end projects such as Rathbone Square and Fullham High Street.

The mailbox uses a non-standard lock with a Matt Nickel bespoke finish that secures the front door of the mailbox in style. Each mailbox features contrasting matt black engraved numbers on the face of the stainless steel door. The numbering corresponds to the apartment numbers of the residents in the development, allowing mail delivery personnel granted access to the area, as well as the resident to identify the correct mailbox quickly. They are fully designed and manufactured in the SLB factory in Neath, South Wales.

Add to Project Board

Create a new project board:


The Safety Letterbox Company

The Safety Letterbox Company

The Safety Letterbox Company Limited was founded in 1986 and is the UK's leading manufacturer and direct supplier of mailboxes and accessories. Clients include architects, developers, contractors, The Post Office, government buildings, and schools and...
View company profile
T(01639) 633525
F(01639) 646359
E[email protected]
WVisit The Safety Letterbox Company's website
 Unit 1B, Milland Industrial Estate, Milland Road, Neath, West Glamorgan, SA11 1NJ

Categories

Mailboxes

Make an enquiry to The Safety Letterbox Company

You may also be interested in this related Case Study: The new Fusion mailbox Read Now